Vyhledat v textu

Drobečková navigace

Úvod > Služby > Stravování

Stravování 

Jídelní lístek 15. 7. - 21. 7. 2024

Jídelní lístek 22. 7. - 28. 7. 2024

 

Domov pro seniory zajišťuje celodenní stravování v rozsahu 5 až 6 jídel, dle příslušné diety (snídaně, oběd, večeře, 2 svačiny, případně druhá večeře). Skladba stravy se řídí jídelním lístkem, který se sestavuje tak, aby vyhovoval výživovým potřebám klientů a byl dostatečně pestrý. Pro klienty je připravována strava racionální, dieta diabetická, dieta diabetická šetřící, výživná, výživná diabetická a mechanicky upravená strava. Domov zajišťuje stravování svým obyvatelům, klientům domova s pečovatelskou službou a nabízí možnost odběru obědů i pro veřejnost.

Jídelní lístek sestavuje nutriční terapeut. Jednou do tří měsíců se schází stravovací úsek s klienty domova, kde mají všichni možnost přednést své dotazy, přání, pochvaly a stížnosti právě na téma strava a jídelníčky. Při sestavování jídelního lístku se přihlíží k individuálním přáním a zdravotnímu stavu klientů. Jídelní lístek je sestavován s ohledem na respektování stravovacích zvyklostí vázaných k významným dnům (Zelený čtvrtek, Velký pátek, Vánoce, ...). Pro stravování klientů a zaměstnanců domova slouží prostorná jídelna v přízemí domova, klientům, kteří se v jídelně stravovat nemohou či nechtějí, je strava podávána na pokojích, případně ve společenských místnostech na jednotlivých odděleních.

V roce 2011, za působení tehdejší vrchní sestry Hany Němcové a nutriční terapeutky Terezie Hlouchové, získal domov, jako první v Kraji Vysočina, certifikát Standardizace nutriční péče, jež v roce 2013, 2015, 2017 a 2020 opět úspěšně obhájil.

Domov pro seniory Velké Meziříčí získal Známku KNP - certifikát potvrzující splnění standardů kvalitní nutriční péče. Tato certifikace je významným ukazatelem kvality zařízení. Proces nutriční péče a jeho vhodná aplikace představuje důležitou oblast péče o klienta. V popředí zájmu nutriční péče stojí především individuální nutriční potřeby klienta s důrazem na jeho nutriční diagnózy.

Terezie Hlouchová, DiS; nutriční terapeutka

 

Doba výdeje jídla

snídaně: 8:00 - 8:30

přesnídávka: 8:00 - 8:30 (zároveň se snídaní)

oběd: 12:00 - 13:00

svačina: 14:00 - 14:30

večeře: 17:00 - 17:30

druhá večeře: 19:00 - 19:30

Jídelna

Jídelna v domověJídelna v domově