Vyhledat v textu

Drobečková navigace

Úvod > O domově > Tiskové zprávy > Dobrovolníci přinášejí do domova život a dobrou náladu

Dobrovolníci přinášejí do domova život a dobrou náladu



Datum konání:
8.6.2016

Velké Meziříčí – Stavění tradiční máje, rozkvetlé květiny, ale i Den matek nebo opékání buřtů. S příchodem prvních teplých dnů přišly do velkomeziříčského domova pro seniory nejen intenzivnější sluneční paprsky, ale přišla také spousta dobrovolníků a nových událostí, kterými domov ožil.

Na začátku měsíce obyvatelé domova společně s pracovníky domova postavili májku. Tradiční máj se podařilo uhlídat a první noc přežila bez úhony. Druhou květnovou neděli, na Den matek, přijeli seniorům zpříjemnit náladu žáci ze Školy umění Měřín.

„Jakmile trochu vysvitlo sluníčko, vyrazili jsme s obyvateli z Pomněnky do našeho parku za domovem opékat špekáčky. Trochu jsem si tak posunuli Čarodějnice. V úterý 10. května k nám do domova zavítala také děvčata z Výchovného ústavu Velké Meziříčí, která jsou pro nás vždy nejen příjemnou návštěvou ale i pomocí,“ sdělila sociální pracovnice Eliška Gregorová. Následující den čekal stejný program obyvatele domova pro seniory. Pozvání k ohni přijali také klienti a pracovníci z třebíčského domova pro seniory Koutkova – Kubešova.

Svou besídku plnou básniček, písniček a tanečků přišly do domova předvést také děti z Mateřské školy Oslavická. Besídka nejmenších dobrovolníků zpříjemnila obyvatelům dopoledne v pondělí 23. května.
V tomto týdnu se klienti domova také vypravili za krásami a zajímavostmi Holandska, když si přišli poslechnout přednášku o Holandsku a jeho památkách. Na programu bylo také povídání o nizozemských sociálních službách. Přednášela trojice zaměstnanců, která se vydala počátkem dubna na pracovní cestu do země tulipánů a sýra.

Vedle přednášek, koncertů a baštění buřtů se v květnu v domově hrálo také divadlo. Do domova přijeli klienti z Centra Kociánka, pracoviště Březejc. Divadelní představení s názvem Na samotě u lesa bylo příjemným zpestřením úterního odpoledne v domově a slova díků přišla také od samotných herců. „I my ještě jednou děkujeme za možnost u vás vystoupit a potěšit vás divadelním vystoupením,“ zhodnotil povedené setkání za Kociánku vychovatel Jan Rudolf.

Květen byl tak v domově ve znamení povedených akcí a příjemných setkání, která by se neudála bez pomoci dobrovolníků, kteří do domova často přicházejí a velká většina z nich se do domova i ráda vrací. Dobrovolník je v podstatě každý, kdo přichází za účelem pomoci v domově nebo uspořádat nějakou akci bez nároku na finanční odměnu. „Dobrovolníci z uměleckých škol, z výchovného ústavu, z Kociánky, ze základních i mateřských škol, ale i dobrovolníci jednotlivci, včetně našich obyvatel, ti všichni k nám do domova přinášejí dobrou náladu a svěží život, za což jim patří velký dík. Jsme na ně za to náležitě hrdí“, oceňuje ředitel domova Vítězslav Schrek.
 


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů